Aardbeientijd 20 maart 2015

20 maart 2015

Met de lente in aantocht bakken onze banketbakkers weer dagelijks verse aardbeienvlaaien. De verse aardbeien worden elke nacht door de bakkers met de hand opgelegd, waardoor deze werkwijze toch weer het ambachtelijke karakter van onze bakkerij benadrukt! Wij bieden de aardbeienvlaaien aan met drie verschillende soorten bodems, met elk zijn specifieke eigenschappen:

  • De gistdeeg bodem is een "zachte" vlaaibodem welke makkelijk te snijden is;
  • De harde Wener bodem (ook wel zanddeeg bodem) kenmerkt zich door zijn half harde structuur, en geeft een licht byte;
  • De bladerdeegbodem met suiker (ook wel korstdeeg bodem) is de meest krokante bodem; een scherp mes is zeker aan te bevelen bij het snijden van deze heerlijkheid.

Naar wens kunnen wij uw aardbeienvlaai ook voorzien van slagroom.

Vanaf dit jaar introduceren wij tevens de bienenstich gevuld met aardbei. Deze taart bestaat uit 2 dikke plakken luchtig cakebeslag, waartussen een laag slagroom wordt gespoten, welke wordt belegd met een laag aardbeienpartjes. Verkoopprijs € 14,95.