Aardbeientijd 29 maart 2016

29 maart 2016

Nu de lente is aangebroken maken onze banketbakkers weer dagelijks verse aardbeienvlaaien. De verse aardbeien worden elke nacht door de bakkers met de hand opgelegd, waardoor deze werkwijze toch weer het ambachtelijke karakter van onze bakkerij benadrukt! Wij bieden de aardbeienvlaaien aan met drie verschillende soorten bodems, met elk zijn specifieke eigenschappen:

  • De gistdeeg bodem is een "zachte" vlaaibodem welke makkelijk te snijden is. Vanaf dit jaar maken we ook weer kleine aardbeienvlaaien met gistdeeg bodem;
  • De harde Wener bodem (ook wel zanddeeg bodem) kenmerkt zich door zijn half harde structuur, en geeft een licht byte;
  • De bladerdeegbodem met suiker (ook wel korstdeeg bodem) is de meest krokante bodem; een scherp mes is zeker aan te bevelen bij het snijden van deze heerlijkheid.

Naar wens kunnen wij uw aardbeienvlaai ook voorzien van slagroom.

Naast de normale aardbeienvlaaien maken wij tevens de bienenstich gevuld met aardbei en de St. Honoreetaart met aardbeien en soezen bovenop.