Nieuw karameltaartje 20 november 2012

20 november 2012

De banketbakkers van Paulissen Bakkerijen hebben, op basis van een oud recept van oma Melanie Paulissen, een overheerlijk karameltaartje ontwikkeld. Dit taartje werd al snel toepasselijk omgedoopt tot karaMELANIE taartje.

Het bestaat uit een harde wener (zanddeeg) bodem, voorzien van een hazelnootbavaroise en karamel. Als afwerking is gekozen voor slagroomdoppen aan de zijkanten met garnering van chocolade en walnoot. Aangezien het taartje lekker voedzaam (machtig) is, adviseren wij kleine puntjes te snijden. Er moeten dan ook 8 tot 10 personen van kunnen genieten.

Wat is karamel?
Karamel is lichtbruin gebrande suiker. Suiker smelt bij een temperatuur van ca. 170 ˚C., wordt daardoor bruin en verkrijgt een aangename ’karamel’-smaak. Dit proces wordt karamelliseren genoemd. Ideaal als smaakmaker in chocolade en combineert heel goed met noten.