Paulissen Bakkerijen De historie van een familiebedrijf

Paulissen Bakkerijen is in ruim 30 jaar uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met een eigen broodbakkerij, banketbakkerij en negen verkoopwinkels.

Fred en Marleen Paulissen staan in 1981 als mede-initiatiefnemer aan de basis van bakkerijformule ’t Bakhoes. De eerste bakkerswinkel onder deze naam wordt in de Maastrichtse wijk Daalhof gevestigd. In de volgende jaren openen in Zuid-Limburg diverse franchisenemers een winkel onder de vlag van ’t Bakhoes, die dagelijks worden bevoorraad door franchisegever Erkens Bakkerijen.

In 1995 wordt in Malberg (Maastricht) een filiaal overgenomen van een collega-franchisenemer. In 2001 stoot Erkens Bakkerijen een aantal bakkerswinkels af, waaronder ’t Bakhoes in Winkelcentrum Stein, waarmee de derde winkel een feit is.

In 2003 wordt Warme bakker Duchateau in Malberg overgenomen en omgedoopt tot Bakkerij Paulissen. Steeds vaker vinden producten uit deze eigen bakkerij hun weg naar de drie winkels. In 2005 wordt er afscheid genomen van leverancier Erkens Bakkerijen en zijn in de winkels alleen nog producten uit de eigen bakkerij in Malberg te vinden.

Inmiddels is ook de tweede generatie Paulissen – Tom en Luc Paulissen, de zoons van oprichters Fred en Marleen – werkzaam binnen het familiebedrijf.

In 2007 bereikt de productiecapaciteit zijn plafond. In zijn zoektocht naar uitbreiding neemt Fred begin 2008 Patisserie Kerkhofs in Heer (Maastricht) en de bijbehorende winkel over. Dit betekent een splitsing van de broodbakkerij en banketbakkerij, die van Malberg naar hier wordt verplaatst.

In 2008 worden er een nieuw logo en nieuwe huisstijl geïntroduceerd: Paulissen Bakkerijen – Lekker. Zelf gemaakt! – Van brood tot vlaai tot banket.

Door een grote brand in Winkelcentrum Stein in 2009 wordt de winkel daar volledig verwoest. Eind juni 2010 wordt in een tijdelijke voorziening een nieuwe winkel geopend. In 2010 worden er ook nog twee winkels van Bakkerij Steevens overgenomen: vestiging nummer vijf en zes.

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een tijdelijke winkelvoorziening, opent de fonkelnieuwe bakkerswinkel in Winkelcentrum Malberg begin 2011 zijn deuren.

In 2013 worden uit het faillissement van Bakkerij Steevens nogmaals twee winkels overgenomen, in de Maastrichtse wijken Wittevrouwenveld en De Heeg.

In juni 2014 opent Paulissen Bakkerijen haar 9de filiaal in winkelcentrum De Leim in Heer-Maastricht. In dit filiaal, met een volledig nieuw concept en onder de naam Paulissen Boulangerie worden elke dag onder meer diverse spelt- en desemproducten ter plaatse bereid en gebakken.

In april 2015 opent Paulissen Bakkerijen haar 10de filiaal in Eijsden aan de Kerkstraat 12.