Het Nationaal Schoolontbijt 30 oktober 2012

30 oktober 2012

Een goed ontbijt blijft de beste start van de dag. Van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november 2012 vindt daarom de 10e editie van Het Nationaal Schoolontbijt plaats. Dan gaan op 2.500 basisscholen in het hele land ruim 500.000 samen ontbijten.

Paulissen Bakkerijen zorgt voor het verse brood en de verse broodjes voor 5 scholen in Maastricht en Stein. Samen met de scholen laten we zien dat ontbijten goed, lekker en leuk is. En daar hoort brood bij, want daarin zitten alle vezels, vitamines en mineralen die de kinderen nodig hebben om de dag te beginnen. Zeker in volkorenbrood.

Ontbijt broodnodig
Ontbijten is broodnodig. Een ontbijt helpt het lichaam op gang en voorkomt bij leerlingen concentratieproblemen op school. Ook is een goed ontbijt belangrijk voor een goede stoelgang en bij het nastreven van een gezond gewicht. Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang zien van het ontbijt als de beste start van de dag. Zowel het Voedingscentrum als de Maag Lever Darm Stichting juichen het initiatief toe.

Ontbijtpakketten
De 5 deelnemende scholen ontvangen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt hun ontbijtpakketten. Het Nationaal Schoolontbijt bestaat uit een assortiment bruin- en volkorenbrood en broodjes met halvarine als smeersel en beleg zoals fruitstroop, smeerkaas, hagelslag en fruitpasta. Daarnaast is er verse, halfvolle melk.

Lesmateriaal
Het Nationaal Schoolontbijt is meer dan een leuk ontbijtfeest. Met speciaal lesmateriaal is het ook een leerzaam evenement. Samen met hun juf of meester ontdekken de kinderen waarom een goed ontbijt zo belangrijk is. Er is lesmateriaal voor alle groepen van de basisscholen. Voor de onderbouw is er het voorleesboek ‘Het ontbijt van Thijs'. De midden- en bovenbouw kunnen kijken naar de interactieve film ‘Ontbijt Broodnodig: the movie'. De hoogste groepen krijgen ook nog een kleurrijke krant met leuke doe-opdrachten. Daarnaast kunnen scholen lesmateriaal bestellen van onder meer het Oranje Fonds, Bake for Life, de productpartners en de Maag Lever Darm Stichting.

Goede doelen
Bij de 10e editie kiest Het Nationaal Schoolontbijt voor een bijzonder goed doel: het Oranje Fonds, dat dit jaar ook zijn 10-jarig jubileum viert. Dit nationale fonds brengt mensen bij elkaar door het steunen van allerlei sociale initiatieven. Met de symbolische bijdrage van € 0,25 per ontbijt steunen scholen naast het Oranje Fonds ook Bake for Life. Bake for Life bouwt bakkerijen in de derde wereld en biedt daarmee een beter bestaan voor gehandicapten, oorlogsslachtoffers, wezen, alleenstaande moeders en schoolverlaters.

Organisatie
Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood.