Nieuwe conceptwinkel geopend 19 juni 2014

19 juni 2014

Vanmorgen openden wij de deuren van ons nieuwe filiaal in winkelcentrum De Leim te Maastricht. De geur van vers gebakken desem- en speltbroden deed de zintuigen van de klanten prikkelen...


WINKELCONCEPT DE LEIM / ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

Het gaat hier niet alleen om een uitbreiding van filialen, maar vooral ook het inslaan van een nieuwe weg, die zich vertaalt in een voor Paulissen Bakkerijen geheel nieuw concept. Met de garantie van optimale versheid door een instore bakkerij, semi-zelfbediening, het gebruik van streekproducten en een exclusief aanbod van ter plaatse handgemaakt spelt en desem brood staat in deze winkel beleving centraal. Dit concept heeft als doel alle zintuigen te prikkelen en onze klant een kijkje achter de schermen te kunnen geven. In tegenstelling tot de supermarkten laten wij zien hoe ons brood daadwerkelijk gemaakt wordt vanaf het kneden van het deeg. Hiermee gaan wij een stap verder dan de instore bakkerijen van ketens als AH en JUMBO, waar broden uit massaproductie worden afgebakken.  Door onze producten ter plaatse te maken en actief de samenwerking met lokale leveranciers te hebben opgezocht, kunnen wij de oorsprong, ingrediënten en bereidingswijze van onze producten zo dicht mogelijk bij onze klant brengen’, aldus Luc Paulissen.
Ook het open karakter van deze winkel maakt de interactie met de klant optimaal. Daar waar de traditionele toonbank automatisch een afstand creëert tussen verkoper en klant, is in het nieuwe filiaal in De Leim bewust een nieuwe weg ingeslagen. De keuze voor een zelfbedieningscomponent en mobiele, verrijdbare units, geeft de winkel een open en toegankelijk karakter en biedt de flexibiliteit om goede looplijnen en een perfecte presentatie te kunnen realiseren.    
Het openen van een nieuw filiaal en tegelijkertijd het lanceren van een geheel nieuw concept vraagt om een strakke regie en taakverdeling tussen de zoons Tom en Luc Paulissen. Tom: ‘Als verantwoordelijke voor de brood- en banket productie binnen Paulissen Bakkerijen was het mijn taak om de technische aspecten van een instore bakkerij onder de loep te nemen. Een praktische indeling die naadloos moet overgaan op de inrichting en logistiek binnen het verkoopgedeelte van het filiaal, was een uitdaging. Dankzij de nauwe  samenwerking met Luc en met de adviezen van onze interieurbouwer mag het resultaat er zeker zijn’.     


NIEUWE NAAM

Luc: Een nieuw concept verdient ook een nieuwe naam, als organisatie zijn wij immers altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Bij dit concept is gekozen voor Paulissen Boulangerie, waarmee het ambachtelijk karakter van de winkel en in het bijzonder de traditionele bereidingswijze van de producten wordt benadrukt.


KEUZE LOCATIE

De keuze voor winkelcentrum De Leim was vrij snel gemaakt. De bereikbaarheid, ruime parkeergelegenheid, een compleet,  gevarieerd en elkaar aanvullend aanbod van winkeliers ligt hieraan ten grondslag. Hier ligt ook de commerciële kracht van winkelcentra aan de rand van de stad. Steeds vaker vinden consumenten hun weg naar goed bereikbare winkelcentra buiten de stad, waar de aanbieders van dagelijkse boodschappen zich onder een dak bevinden en er geen torenhoge parkeertarieven aan de orde zijn.   


TOEKOMST FILIAAL AKERSTEENWEG

Het filiaal van Paulissen Bakkerijen aan de Akersteenweg in Heer blijft geopend.  Dat een deel van de klanten van filiaal Akersteenweg op den duur hun weg naar De Leim zal vinden, is een logische ontwikkeling.  Echter, hoe dit in de praktijk zal gaan uitzien zal eerst bekeken moeten worden alvorens hierop in te spelen. Uitgangspunt is dat wij alle bestaande én nieuwe klanten optimaal willen kunnen bedienen. Voorlopig blijft dit dan ook vanuit beide filialen in Heer gebeuren.


ROL HANS SOM

Voor het uitdenken van de recepturen van de nieuwe lijn producten is de samenwerking opgezocht met Hans Som, geen onbekende binnen de bakkersbranche. Naast het jureren bij diverse vak wedstrijden en het verzorgen van exclusieve workshops is hij coach én oprichter van het Nederlands Boulangerie Team, dat in 2012 de ‘Les Pellons d’Or’ behaalde, de hoogste Europese eer op het gebied van broodbakken.     


OPENINGSTIJDEN

Bij Paulissen Boulangerie  zijn de deuren in De Leim zeven dagen per week geopend.  Elke dag van de  week zal hier dan onder meer ook het spelt- en desembrood vers worden gemaakt.